Top Menu
zonder recept kopen

Verminderen van rimpels met behulp van vitamine A zuur

Vitamine A zuur crème, ook wel Tretinoïne genoemd, is een crème die ervoor kan zorgen dat rimpels zichtbaar verminderen. De crème is oorspronkelijk voor het tegengaan van acne maar heeft als secundaire werking dat de lijntjes op de huid minder zichtbaar worden. Natuurlijk zijn er diverse soorten crèmes op de markt die beweren dat veroudering wordt tegengegaan maar dat vitamine A zuur echt werkt is geen fabel. Aan het einde van de jaren 80 is er door dermatoloog Albert M. Kligman ontdekt dat het zuur niet alleen werkt bij de bestrijding tegen acne, maar ook voor het verminderen van lijntjes in de huid. Na uitgebreider onderzoek is gebleken dat het aanbrengen van Tretinoïne ervoor zorgt dat de huidstructuur zichtbaar beter wordt en daarnaast het verouderen van de huid tegengaat.

Het aanzetten tot celdeling

De bovenste huidlaag wordt ook wel de opperhuid genoemd. Het bovenste laagje van de opperhuid bestaat uit een laagje ‘dode cellen’. Deze cellen worden ook wel hoorncellen genoemd. Wanneer de huid met vitamine A zuur in contact komt, zorgt het zuur ervoor dat de opperhuid wordt aangezet tot celdeling. Hierdoor ontstaat er vernieuwing van de ‘dode’ hoorncellen waardoor er een positief effect ontstaat op de huid. De huid zal soepeler, maar ook zachter en strakker aanvoelen.

Het simuleren van de collageenproductie

Ook het collageen dat zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van de huid wordt aangepakt door het zuur. Vitamine A zuur zorgt voor stimulering van de collageen productie waardoor de huid nog meer stevigheid en elasticiteit bereikt. Naast het aanzetten tot celdeling en het stimuleren van de collageenproductie, zorgt vitamine A zuur er ook voor dat de huid een betere doorbloeding krijgt. Nog een andere bijkomstigheid is dat pigmentvlekken zichtbaar verminderen en de huidskleur wordt geëgaliseerd.

Vitamine a zuur creme kopen

Wie na het lezen van dit artikel graag de crème wil kopen, zal al snel ondervinden dat vitamine a zuur creme kopen in Nederland alleen met een doktersrecept mogelijk is. Dit komt omdat het oorspronkelijk een medicijn tegen acne is en daarom valt onder de medische crèmes. Tretinoine kopen is daarom niet mogelijk bij reguliere drogisterijen en kan alleen in een apotheek met een doktersrecept.

Vitamine A zuur online bestellen

Naast het afreizen naar het buitenland is het ook mogelijk om de crème online te bestellen. Wanneer je toch besluit om het zuur in het buitenland te kopen of om het online te bestellen, is het belangrijk dat je de huid eerst goed de gelegenheid geeft om te wennen aan de creme.

tretinoine_(vitamine_a_zuur) kopen

Tretinoine kopen en extra begeleiding van een specialist

Een andere reden waarom Tretinoïne alleen met doktersrecept verkrijgbaar is, is omdat het zuur behoorlijk agressief kan uitpakken. Wanneer er niet zorgvuldig met het zuur wordt omgegaan, kan het voor nare plekken op de huid zorgen. Het kan daarom nooit kwaad om extra begeleiding van een specialist te krijgen. Een ander voordeel van het verkrijgen van vitamine A zuur op recept is dat het daardoor mogelijk vergoed kan worden door de zorgverzekering. Het ligt er dan alleen wel aan welke verzekering je hebt. Wil je toch liever niet langs de huisarts en tretinioine kopen zonder recept? We geven je graag meer informatie over de mogelijkheden.

Vitamine a zuur creme kopen zonder recept

Vitamine a zuur creme kopen zonder recept is niet helemaal onmogelijk. Tretinioine kopen zonder recept kan namelijk wel in sommige landen in het buitenland. Spanje is bijvoorbeeld een land waar het zuur vrij verkrijgbaar is. Wanneer je liever niet naar de dokter wilt voor een recept tegen rimpels, heb je de mogelijkheid om naar het buitenland te reizen om zo wel aan werkende anti-rimpelcrème te komen.

Laat de huid wennen door middel van een opbouwschema

Smeer de crème ‘s avonds op de huid en doe dit in het begin om de paar dagen. Nadat je het ongeveer 15 minuten hebt in laten trekken is het belangrijk om een vette crème te smeren. De vette crème geeft de huid de mogelijkheid om te herstellen en gaat het uitdrogen van de huid tegen. Na een week is het mogelijk om de crème vaker achter elkaar te smeren. Houd in de gaten dat dit per persoon verschilt, een flinke rode huid is namelijk niet de bedoeling, doe dan even wat rustiger aan.

 

Disclaimer:
Productinformatie is slechts afkomstig van openbare bronnen (oa  elzenkliniek.nl  ), dokters, apotheken en/of bijsluiters en bevat nooit een (eigen) mening, opinie of advies van desterrenlijn.nl

About The Author

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

15 − 4 =

Close