Top Menu
emla creme zonder recept kopen

Emla crème is een zalf die de huid plaatselijk verdoofd, het bevat een combinatie van twee werkzame ingrediënten: lidocaïne (25mg/g) en prilocaïne (25mg/g). Deze stoffen zorgen ervoor dat de zenuwen in de huid minder (pijn)prikkels doorgeven. Hierdoor wordt de locatie waar de crème op wordt aangebracht minder gevoelig.

Recept nodig of niet?

In Nederland is Emla zalf niet te kopen zonder een recept, de reden hiervan is niet persé duidelijk in mijn ogen. Na enig zoeken kwamen wij het online tegen bij Dokter Online. Hier kun je -zonder tussenkomst van je huisarts- het online bestellen via een Nederlandstalige online apotheek, hier vraag je digitaal een recept aan wat neerkomt op het invullen van een aantal vragen over je gezondheid. Anoniem en toch betrouwbaar: de site bestaat al jarenlang en het gaat om officiële medicatie (enige nadeel is dat je dit ook in de prijs merkt).

Let op: Ons doel hier is niet om deze medicatie te promoten maar uit te leggen wat je wellicht aan deze zalf kunt hebben.

Waar wordt Emla creme voor gebruikt?

Emla crème wordt voor meerdere doelen gebruikt. Online lijkt het erop dat de off-label oplossing ervan de grootste reden is voor de aankoop, dit is gebruik bij premature ejaculatie (voortijdige zaadlozing): de man komt te snel klaar, vaak al binnen 1 minuut na penetratie. Emla crème maakt de huid van de eikel en de penis minder gevoelig, waardoor het klaarkomen langer / makkelijker uitgesteld kan worden.

Emla crème wordt dagdagelijks en/of in het medische circuit vooral gebruikt voor het verdoven van de huid bij kleine medische ingrepen, wondverzorging of het aanbrengen van tatoeages of piercings.

Hoe gebruikt u Emla créme?

Je smeert Emla op de te verdoven plek. Dit kan voor het laten zetten van een tattoo, een kleine medische ingreep of in het geval van het eerder genoemde voorbeeld bij te snel klaarkomen. In dat geval smeer je de zalf dus op de eikel/ gehele penis, waardoor deze minder gevoelig wordt.

Emla créme bij te snel klaarkomen

Geef het de tijd om even in te werken en gebruik in het geval van voortijdige zaadlozing het liefst een condoom anders irriteer je je partner ermee of wordt deze ook ongevoelig voor stimulans ->  Toch liever zonder condoom? Smeer het dan van tevoren er wat dikker op, laat het ongeveer een uur inwerken en was je jongeheer dan net voor de daad. Test een aantal hoeveelheden om te ontdekken wat voor jou het fijnste is. Lees voor gebruik altijd even de bijsluiter.

emla creme zonder recept bestellen
Emla créme 30g tube

Emla créme dosering

De zalf doseer je door, afhankelijk van het doel, het in een bepaalde dikte op te smeren. Emla crème is te verkrijgen in een 5g of 30g tube. Gezien het kleine prijsverschil adviseren wij als u het nodig heeft de grotere tube te kopen (30g).

Mogelijke bijwerkingen

Emla-crème is niet voor iedereen een geschikt medicijn. U kunt dit geneesmiddel beter niet gebruiken als u:

  1. Overgevoelig bent voor lidocaïne, prilocaïne of één van de andere bestanddelen van dit middel;
  2. Fysiek lijdt aan de bloedziekte methemoglobinemie.

Emla crème heeft een wisselwerking met bepaalde medicijnen tegen hartritmestoornissen en infecties. De arts weet welke geneesmiddelen beïnvloed kunnen worden door Emla crème. Vertel de arts daarom altijd welke andere medicatie u gebruikt. Raadpleeg de bijsluiter voor overige contra-indicaties en waarschuwingen.

Zwangerschap & borstvoeding/autorijden/alcohol
Gebruik Emla crème altijd in overleg met de arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Emla crème beïnvloedt uw reactievermogen niet. U kunt gewoon deelnemen aan het verkeer.

U kunt bij het gebruik van Emla crème alles eten en drinken.

 

Soortgelijke medicijnen

Emla crème maakt de huid voor een bepaalde periode de huid ongevoelig en kan in meerdere situaties gebruikt worden. Naast Emla crème is er keuze uit een ander product waarbij te snel klaarkomen bij de man kan worden uitgesteld:

  1. Priligy: dit bevat dapoxetine, een middel dat de prikkeloverdracht van zenuwcellen beïnvloedt. Priligy is een tablet die 1 tot 3 uur voor de sex wordt ingenomen. Ook dit product is zonder recept van de eigen arts verkrijgbaar via de eerder genoemde site.

 

Disclaimer:
Productinformatie  is wellicht niet volledig want deze is afkomstig van openbare bronnen, dokters, apotheken en/of bijsluiters . Dit artikel is geuit met de intentie tot het delen van informatie en niet bedoeld  als reclame. 

About The Author

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

2 × 2 =

Close